PSV-ICOON PLOEGSMA ADVISEERT VOOR TRANSFERZOMER: 'MET HEM NIET DOORGAAN'

Kees Ploegsma senior denkt dat PSV dit seizoen het verschil heeft gemaakt door een succesvolle transferzomer. De voormalig manager van de Eindhovenaren hoopt dat Earnest Stewart opnieuw snel spijkers met koppen weet te slaan.

Ploegsma ziet het als een mooie uitdaging voor PSV om de selectie grotendeels bij elkaar te houden. "Dit is een mooie groep. Anderzijds moet je ook niet dramatisch doen als een of twee spelers voor een topbedrag weggaan", zegt hij in het Eindhovens Dagblad. "Dat zag je vorig jaar aan Xavi Simons en bij ons zag je het in 1987 toen Ruud Gullit vertrok. Daarna hadden we het beste seizoen ooit."

Het belang van een goede transferzomer is volgens Ploegsma groot. "Daarom is dit ook een goed seizoen geworden, met bijvoorbeeld spelers als Jerdy Schouten, Sergiño Dest en Malik Tillman erbij. Dat zij vorig jaar naar Eindhoven gekomen zijn, was cruciaal. De meeste spelers zitten nog niet aan het einde van hun periode in het Philips Stadion, naar mijn idee. PSV zal dus een behoorlijk aantal contracten moeten verlengen en ook snel, om vroeg duidelijkheid te hebben."

Van één speler zou Ploegsma desondanks afscheid nemen. "Spelers kunnen goed zijn voor de groep, dat is mooi meegenomen. Maar de basis is het voetbal. Ik zou met André Ramalho bijvoorbeeld niet doorgaan, omdat je je op die positie moet kunnen versterken."

Ploegsma rekent Ajax volgend seizoen nog niet tot concurrent in de titelstrijd. "Ajax? Garanties heb je niet, maar je zou zeggen dat ze daar nog wel een seizoen nodig hebben om alle problemen op te lossen en weg te houden bij het veld."

2024-04-20T05:34:36Z dg43tfdfdgfd